Kunst en cultuur met een knipoog

Programma donderdag 5 maart 2020; Kijkzolder Parochiecentrum de Twaalf Apostelen WijchenIn de Kijkzolder van het Parochiecentrum de Twaalf Apostelen aan de Oosterweg Wijchen is een extra tentoonstelling over iCONEN. Jeanne Jeurissen de samenstelster van de tentoonstelling en kunstenares, waaronder iconen, zal vooraf een inleiding verzorgen. Wat zijn iconen, hoe komen ze tot stand en wat willen ze weergeven?

Zijzelf zegt het volgende hierover: “Ik heb ikonen leren schilderen in Hernen bij de A.A. Brediusstichting. De cursussen werden in het begin met het bidden van “uren”, liturgieviering en theologisch gesprek, naast het schilderen in stilte, gegeven. Ja er komt meer bij kijken dan men zo zou denken. U wordt van harte uitgenodigd om naar ikonen te komen kijken en er meer over te horen”. Toegang € 5,00. Dit is inclusief koffie / thee, gift aan de kijkzolder. Aanvang 13.30 uur.

Programma donderdag 2 april 2020; Streekhistorisch Museum Tweestromenland te Beneden Leeuwen.

Twee tentoonstellingen naast de gebruikelijke vaste collectie.
Het hoge water: Januari 1995. Dertien maanden na het hoogwater van kerst 1993 is het weer raak: extreem hoge waterstanden in de Rijn, Maas en Waal. Als voorbereiding kijk bij uitzending gemist NPO1 van 10 februari 2020 om 20.30 uur naar Hoog Water. Het Land van Maas en Waal.

Bevrijding zonder vrede te zien. Deze tentoonstelling, met als ondertitel “Angst” toont het laatste oorlogsjaar in het land van Maas en Waal. Na het einde van de operatie Market Garden werd de Waal de frontlinie.Nadere informatie volgt. We gaan in elk geval met eigen vervoer.


Wilt u anderen meenemen dan is dat geen enkel probleem. Beter gezegd: graag zelfs.
Voor meer informatie: Sjef Daverveld, Den Bogerd 20, 6613 BB Balgoij, tel. 024-6418987, email: jphdaverveld@gmail.com


Senioren Vereniging Wijchen.
Secretariaat: Martien van Berkel
secretariaat@seniorenwijchen.nl
T 024 300 17 80
Ledenadministratie: José Stals
T 024 679 20 09
ledenadministratie@seniorenwijchen.nl