Stieneo inbrengsoos Wijchen en inloopsoos Nijmegen


STIENEO INLOOPSOOS Houtwerf, Hatertseweg 23, Nijmegen
Woensdag 21 februari 2018, 14.00 – 16.30 uur
In de maanden mei, juni en juli 2018 organiseert Stieneo 2018 het Jaar van de Schoenenindustrie van Nijmegen en omgeving. Belangrijkste activiteit is de expositie over de geschiedenis van de schoenenindustrie in Nijmegen en omgeving. De inloopsoos van 21 februari gaat vooraf aan 2018 Het jaar van de schoenenindustrie van Nijmegen en Omgeving. De inloopsoos in de Houtwerf aan de Hatertseweg, staat in het teken van de schoenenindustrie.

De Houtwerf aan de Hatertseweg 23, is het pand waar eerst de Gelderse Triplex Handel, daarna Bouwbedrijf P.W. Willems en tot 1 januari 2015 TNT Post gevestigd, zat.

Programma:

Toegang gratis.
Informatie: info@stieneo.nl en www.stieneo.nl

’t Mozaïek - Documentatiecentrum HV Tweestromenland, Campuslaan 6, Wijchen.
Donderdag 22 maart 2018 van 19.00 tot 21.00 uur.
Werknemers en ex-werknemers van Wijchense fabrieken worden uitgenodigd deel te nemen aan de INBRENGSOOS STIENEO WIJCHEN. Deze avond wordt georganiseerd door de Werkgroep Industrieel Erfgoed Wijchen, in samenwerking met seniorenverenigingen van fabrieken, op woensdagavond 17 januari 2018 en donderdag 22 maart 2018, in het Documentatiecentrum van Historische Vereniging Tweestromenland.
De Werkgroep wil van de aanwezigen graag de verhalen horen en stelt ook de inbreng op prijs van foto’s, films en andere materialen die herinneren aan de Wijchense industrie!

U bent deze avond, donderdag 22 maart 2018 ( 19.00 – 21.00 uur ) , te gast bij Historische Vereniging Tweestromenland in de kelder van het Mozaïek, Campuslaan 6, Wijchen.

U wordt ontvangen met koffie, thee en iets lekkers.
De werkgroep stelt zich ten doel foto’s, films en andere materialen beschikbaar te krijgen, ten einde over de Wijchense industrie te kunnen publiceren.
We proberen deze avond herinneringen aan het industriële verleden van Wijchen e.o. op te halen; aan de orde komen SYNPRODO, VAGIPS en andere fabrieken.

Uw aanwezigheid en bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld!