Stieneo inbrengsoos Wijchen


Soos voor (ex) werknemers van Wijchense industrie!
Molens, ook industrieel erfgoed in Wijchen.
Aannemers en bouwbedrijven, ook industrieel erfgoed van Wijchen.
Dinsdag 23 en donderdag 25 oktober 2018 (19.00 – 21.00 uur)
Locatie: Koetshuis bij Kasteel Wijchen


Uitnodiging:
Op 23 en 25 oktober worden nog 2 avonden extra georganiseerd door de actieve Werkgroep Industrieel Erfgoed Wijchen in het Koetshuis naast het kasteel. Werknemers, die werkzaam zijn en waren in de industrie, worden uitgenodigd deze avonden te gast te zijn. Iedereen, is welkom.

De Werkgroep wil van de aanwezigen graag verhalen horen. Ook stelt de werkgroep de inbreng op prijs van foto’s, films en andere materialen die herinneren aan de Wijchense industrie!

• We praten op dinsdag 23 oktober vooral over de historische betekenis van molens als industrieel erfgoed. Jeroen van de Water, molenaar zal de avond inleiden. Er zijn meerdere molens in de gemeente Wijchen !
• Op donderdag 25 oktober praten we over de bedrijfstak van de aannemers en bouwbedrijven van Wijchen (GIESBERS, GUELEN, STRATEN, OOSTERHOUT, VAN DIJK enz.).

Oktober is de maand van de geschiedenis, waarbij door honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties de geschiedenis onder de aandacht wordt gebracht in Nederland.

ONTDEK GISTEREN ; BEGRIJP VANDAAG