Aanmelden voor het lidmaatschap

Lid worden

Vul het contactformulier in

Contact

Foto's

Foto's

Kunst en Cultuur

Museum


Historische nieuwsberichten30 augustus 2021

Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV dagelijks bereikbaar


Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10. OV-ambassadeurs geven er antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

“Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zeggen de OV-ambassadeurs. De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus.

Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de Coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt?
Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur.
De OV-ambassadeur neemt met u het antwoord door.
Telefoonnummer: 038 - 303 70 10

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur
Dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur
Maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur

Tijdens de vakantieperiode van 12 juli tot en met 31 augustus 2021 is het telefonisch spreekuur alléén bereikbaar in de ochtenden.

Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur
De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

OV ambassadeur

1 augustus 2021

Persoonlijke situatie gewijzigd? Recht op huurtoeslag?


Met pensioen gaan, scheiden, het verliezen van een partner. Het leven zit vol veranderingen. Bent u hierdoor in een huurhuis gaan wonen? Of is hierdoor het inkomen gedaald? Dan heeft u misschien recht op huurtoeslag. U kunt tot 1 september 2021 huurtoeslag over vorig jaar aanvragen. Maak hiervoor een proefberekening op toeslagen.nl/huurtoeslag. De belastingdienst zet situaties op een rij die extra aandacht verdienen.

1. Voor het eerst AOW gekregen of met pensioen
Als u in 2020 voor het eerst AOW kreeg of met pensioen ging, is uw inkomen waarschijnlijk veranderd. Hierdoor kunt u misschien huurtoeslag krijgen over 2020. Ontvangt u al langer pensioen? Ook dan is het mogelijk dat u recht heeft op huurtoeslag. Per 2020 zijn namelijk de harde inkomensgrenzen in de huurtoeslag vervallen. Ook boven deze inkomensgrens bouwt de hoogte van uw huurtoeslag nu langzaam af naarmate het inkomen stijgt.

2. Uit elkaar gegaan
Bent u in 2020 gescheiden of uit elkaar gegaan? Dan moest er waarschijnlijk veel geregeld worden. Misschien bent u verhuisd en in een huurhuis gaan wonen. Of het huishoudinkomen is gedaald, omdat het inkomen van u (ex-)partner is weggevallen. Hierdoor komt u mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag over 2020. Goed om te weten: ook als in 2020 de scheiding nog niet rond was, telt uw (voormalige) partner niet meer mee voor de huurtoeslag over 2020. Voorwaarde is wel dat jullie op verschillende adressen staan ingeschreven.

3. Partner overleden
Als in 2020 uw partner overleed, kwam er veel op u af. Naast de emotionele achtbaan, kan het zijn dat het inkomen erop achteruit ging. Of dat u moest verhuizen naar een huurwoning. Is dat bij u het geval? Dan is het de moeite waard om te checken of u recht hebt op huurtoeslag over 2020.

Vraag vóór 1 september huurtoeslag over vorig jaar aan
Is een van bovenstaande situaties herkenbaar voor u? Check dan of u huurtoeslag kunt krijgen over 2020 door een proefberekening te maken op toeslagen.nl/huurtoeslag. Heeft u recht? Vraag de huurtoeslag over 2020 dan vóór 1 september 2021 aan. Goed om te weten: als u huurtoeslag voor vorig jaar aanvraagt, loopt de toeslag automatisch door in 2021. Controleer daarom ook uw gegevens van 2021. Als er iets verandert in uw persoonlijke situatie, geef de wijziging dan door via Mijn toeslagen. En zet zo nodig de huurtoeslag stop per 31 december 2020.

Meer weten?
Kijk op toeslagen.nl/huurtoeslag. Of neem contact op met de BelastingTelefoon via 0800-0543 (gratis). Ook kunt u kijken op toeslagen.nl/hulp voor een toeslagenservicepunt bij u in de buurt of andere hulp.


1 juli 2021

Activiteiten


Jeu de boules

Door de versoepeling van de corona maatregelen kunnen we weer starten met enkele activiteiten zoals jeu de boules, midgetgolf en fietsen.
We gaan starten met een middag jeu de joules. In Wijchen hebben we hiervoor een prachtig complex. Er zijn een aantal buitenbanen maar ook een aantal binnenbanen. Ook bij slecht weer kan het petanque-spel gespeeld worden. Er wordt gestart met uitleg van de spelregels. Hierna is er de mogelijkheid onder het genot van een glaasje wijn, bier of fris het spel te spelen. Het beloofd een gezellige middag te worden.


- Datum: 23 juli
- Tijdstip: 14.00 - 17.00 uur
- Locatie: Veenseweg 17 Alverna
- Kosten: € 5,00 p.p. inclusief een consumptie
- Betalen vóór 20 juli
- Aantal deelnemers: maximaal 50

Wanneer u bij de Pétanque vereniging Le Château-Wijchen iets wil gebruiken op eigen kosten kunt alleen met de pin betalen.
Hoe kunt u zich aanmelden? Door het te betalen bedrag over boeken naar bankrekeningnummer NL19 RABO 0158 6358 41 Senioren Vereniging Wijchen. Vermeld duidelijk uw naam en lidnummer en de activiteit waaraan u deelneemt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Thérèse Loos, telefoonnummer: 024 6416698.Midgetgolf

Vandaag spelen we midgetgolf. Dit is een gezellig en niet moeilijk spel dat in groepjes van 4 wordt gespeeld. De bedoeling is met behulp van een stick een klein balletje door of langs verschillende hindernissen te slaan tot het in een van de 18 holes terecht komt. Degene die dit met het minste aantal slagen kan, heeft gewonnen.

We beginnen met een kopje koffie of thee en na het midgetgolven is er nog een lunch. Het is mogelijk om na de lunch nog een rondje te golven. Als afsluiting nog even gezellig samen zijn met een drankje.


- Datum: 3 augustus
- Tijdstip: 10.00 - 13.00 uur
- Locatie: De Blije Dries, St. Jorispad 41 Wijchen
- Kosten: € 13,50 p.p. inclusief lunch
- Betalen vóór 20 juli
- Aantal deelnemers: minimaal 15

Hoe kunt u zich aanmelden? Door het te betalen bedrag over boeken naar bankrekeningnummer NL19 RABO 0158 6358 41 Senioren Vereniging Wijchen. Vermeld duidelijk uw naam en lidnummer en de activiteit waaraan u deelneemt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Piet Meurs, telefoonnummer: 024 6414160.


Fietstocht

Fietsen is voor iedereen een ontspannende bezigheid. Op deze dag gaan we niet voor het hele snelle fietsen. Ook fietsers zonder elektrische ondersteuning kunnen mee. Er wordt circa 25 km gefietst met onderweg een pauze voor een frisdrankje of koffie/thee.

- Datum: 28 juli
- Tijdstip: 13.00 uur
- Locatie: Voorzijde van het NS station Wijchen
- Kosten: gratis
- Aantal kilometers: 25

U hoeft zich niet aan te melden?

Voor meer informatie kunt u terecht bij Sjef Daverveld, telefoonnummer: 024 641 89 87.

Fietstocht

Senioren Vereniging Wijchen.
Secretariaat: Martien van Berkel
E: secretariaat@seniorenwijchen.nl
T: 024 300 17 80
Ledenadministratie: José Stals
E: ledenadministratie@seniorenwijchen.nl
T: 024 679 20 09