Kunst en cultuur met een knipoog


Programma donderdag 4 juli 2019; Centraal Museum Utrecht

In de tuin van het museum, waar u op een zonnige dag kunt genieten van een hapje en drankje op het gezellige terras, bevindt u zich in het culturele hart van Nederland. Vanaf deze plaats in Utrecht kunt u de contouren van het oudste stedelijke museum in Nederland bewonderen. En zijn diverse exposities.

Centraal Museum Utrecht

Caravaggisten
Ontdek het clair obscur en de kenmerkende thema’s van internationaal fameuze Caravaggisten zoals Dirck van Baburen, Gerard van Honthorst en Hendrick Terbrugghen. Wist u dat hun schilderijen Rembrandt en Vermeer hebben geïnspireerd?

Rietveld-collectie
In het voormalige kloostergebouw vindt u onze Rietveld-collectie, de grootste ter wereld. Naast de wereldberoemde rood-blauwe stoel treft u diverse andere objecten aan van de veelzijdige ontwerper.

Dick Bruna
In het originele Dick Bruna-atelier voelt u overal de aanwezigheid van de wereldberoemde tekenaar, illustrator en auteur van onder meer de nijntje boeken. Niet voor niets hoort het nijntje museum ook bij het Centraal Museum.

Mode
Het Centraal Museum was het eerste museum dat in 1917 een conservator mode aanstelde en is inmiddels een ruim honderd jaar oude verzamelaar van mode. Van achttiende-eeuwse japonnen tot spectaculaire ontwerpen van Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau. In de collectie én in spraakmakende tentoonstellingen staat mode regelmatig op de agenda.

Nadere informatie is te vinden op hun website: www.centraalmuseum.nl

Het Centraal Museum is gevestigd in een voormalig middeleeuws klooster, aan Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht. Op 6 juli is het museum geopend tot 21.00 uur.
We vertrekken vanaf station Wijchen om 9.59 uur en komen te Utrecht aan om 11.05 uur.
Vanaf station Utrecht Centraal bus 2 richting het Museumkwartier of een kwartier al wandelend.
Museumkaart: gratis toegang; anders € 14,00.

Wilt u anderen meenemen dan is dat geen enkel probleem. Beter gezegd: graag zelfs.
Voor meer informatie: Sjef Daverveld, Den Bogerd 20, 6613 BB Balgoij, tel. 024-6418987, email: jphdaverveld@gmail.com