Aanmelden voor het lidmaatschap

Lid worden

Vul het contactformulier in

Contact

Foto's

Foto's

Kunst en Cultuur

Museum


VVN opfriscursus rollator, scoot-mobiel, fiets en E-Bike


Jeu de boules

Veiligheid gaat boven alles

Daarom wil Veilig Verkeer Nederland afdeling Wijchen en de Senioren Vereniging Wijchen een opfriscursus organiseren voor senioren van 50 jaar en ouder. We willen op 10 september 2021 bij de brandweerkazerne in Wijchen een opfriscursus organiseren voor de volgende onderdelen:

  • Hoe om te gaan met uw rollator, dit met medewerking van diverse deskundige instanties.

  • Hoe om te gaan met uw scoot-mobiel. Ook dit met medewerking van diverse deskundige instanties, hiervoor is ook een parkoers opgesteld.

  • Voor de fiets en E-Bike houden we een verkeersexamen. Dit is hetzelfde examen dat door de groep 7 scholieren van dit jaar is afgelegd. U kunt dit zien als een opfris cursus van het eigen verkeersexamen dat u vroeger hebt afgelegd.

  • Bij dit examen hoort ook een theoretisch gedeelte. Dit theoretische gedeelte wordt afgenomen op donderdag 26 augustus 2021 (tevens voorlichtingsmiddag).

Scootmobiel

Het programma ziet er als volgt uit:
Op donderdag 26 augustus 2021 houden wij een voorlichtingsmiddag over de praktijkdag van 14.00 tot 16.00 uur onder het genot van een kopje koffie of thee. Enkele deskundige personen van de VVN Nederland zullen u een en ander uitleggen over diverse thema’s. Teven zal er een theoretisch verkeersexamen worden afgelegd aan degene die deelnemen aan het fiets en E-Bike examen.

U krijgt na afloop de opfriscursus een origineel verkeersdiploma vandaar wij u naam en voornamen nodig hebben. Deze komen op het verkeersdiploma te staan. Deze voorlichtingsmiddag wordt gehouden in:
Paschalishonk (oude Paschalisschool)
Woeziksestraat 18
6604 CM Wijchen
Op vrijdag 10 september willen wij om 12.00 uur beginnen met een gezamenlijke lunch met een kopje koffie of thee. Dit in de Brandweerkazerne van de Gemeente Wijchen:
Bronckhorstlaan 5
6602 BG Wijchen

Om 12.30 uur willen wij beginnen met de diverse onderdelen. Tijdens de lunch zullen wij aan u mededelen waar de diverse activiteiten van deze dag starten. Degene die aan het verkeersexamen deelnemen zorgt ervoor dat de fiets en de E-bike in orde zijn en voldoende opgeladen. Het examen duurt per persoon ongeveer 10 tot 15 minuten. Hierover hoort u meer tijdens de voorlichtingsmiddag op 26 augustus.

Aan het eind van deze middag om ongeveer 16.00 uur (dit ligt aan het aantal deelnemers) zullen onder genot van een borreltje de diploma’s worden uitgereikt. Dit is tevens het einde van deze leerzame middag.

Wij vragen van u een eigen bijdrage van € 5,00 per persoon, hiervoor krijgt een u lunch, koffie of thee en een borreltje. Dit bedrag € 5,00 dient u over te boeken naar bankrekeningnummer IBAN NL73 INGB 0000 1406 17 t.n.v. Veilig Verkeer Nederland o.v.v. Vaardigheidscursus Senioren.

Wij zien u graag op 26 augustus en 10 september bij deze VVN Opfriscursus. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u de volgende personen benaderen:
Namens de Senioren Vereniging Wijchen:
Martien van Berkel tel. 024-3001780

Namens VVN afdeling Wijchen: Peter Evers Janssen tel. 06-53625207

U kunt zich opgeven door een berichtje te sturen naar secretariaat@seniorenwijchen.nl onder vermelding van: deelname Vaardigheidscursus Senioren. U kunt ook het contactformulier invullen. Vergeet hier niet te vermelden: deelname Vaardigheidscursus Senioren. Meer informatie vindt u op de website van Veilig Verkeer Nederland.

Rollators

Senioren Vereniging Wijchen.
Secretariaat: Martien van Berkel
E: secretariaat@seniorenwijchen.nl
T: 024 300 17 80
Ledenadministratie: José Stals
E: ledenadministratie@seniorenwijchen.nl
T: 024 679 20 09